Helder inzicht in uw bedrijf !

Hoe fijn zou het zijn als jouw team weer in balans is?


Herken je dit, je hebt een klein team met hartstikke leuke professionals in je bedrijf waarvan een aantal misschien al lange tijd voor jou werken. Aan loyaliteit geen gebrek, alleen lukt het maar niet om iedereen dat te laten doen wat jij precies voor ogen hebt.


Jij hebt als directeur het gevoel dat er regelmatig zaken onderhuids spelen, maar jij kunt je vinger er niet op leggen. Je hebt het gevoel dat jouw team de doelstelling van jouw bedrijf niet helemaal helder heeft. Dit vind jij vreemd, want jij hebt deze doelstellingen toch regelmatig besproken tijdens overleg en bij het uitrollen van het jaarplan. Waarom is dit niet zichtbaar in gedrag?


Je hebt het gevoel dat je de kar grotendeels zelf moet trekken !! Terwijl je toch een team met fantastische mensen hebt die dit samen zouden moeten kunnen doen. Het stoom komt regelmatig uit je oren. Waarom doen mijn mensen niet precies wat ik van ze vraag ?


Waarschijnlijk heb je al vaak geprobeerd oplossingen te vinden maar hebben deze niet het gewenste resultaat gegeven. Kortom je blijft in het zelfde rondje draaien. Kost je ook nog eens flink wat energie en frustratie. Wat nu ?


Een teamopstelling kan ZEKER uitkomst bieden !!!




Wat is een teamopstelling ? 


Tijdens een bijeenkomst met jouw personeel gaan wij een bedrijfsopstelling doen. Ik ga aan de hand van wat daar besproken wordt kijken naar de onderstroom van jouw bedrijf. Elke familie, bedrijf en zelfs een land heeft een systeem. Dus ook jouw bedrijf heeft een eigen systeem met dynamieken, kaders en regels waarin iedereen zijn rol heeft. In deze systemen kunnen soms zaken onbesproken zijn of er spelen onderhuids zaken die van belang zijn voor het wel of niet op je plek zijn in een organisatie.


Wanneer voelt een werknemers zich op zijn plek ?


  • Als er duidelijke kaders zijn
  • Er sprake is van een duidelijk gemeenschappelijk doel
  • De werknemer zich gezien en gehoord voelt
  • Communicatie open en eerlijk is



Dit lijkt voor de hand liggend, maar vaak blijkt dat aan meer dan 1 van bovengenoemde voorwaarden geen gehoor gegeven kan worden.  Je denkt dat de communicatie prettig verloopt, maar bij het koffieapparaat bespreekt men vaak de werkelijke gevoelens ( en dus de onderstroom).

 

Door een het visueel opstellen van jouw team ( door middel van proffesioneel materiaal )  krijg je als team een goed beeld van wat zich bij jou op de werkvloer afspeelt.

Het kan ontzettend waardevol zijn als blijkt dat jouw kwaliteiten gewaardeerd worden door een

naaste collega. 


De persoonlijke effectiviteit van elk personeelslid kan aanzienlijk verhogen zodra er geen onderstroom meer is en je inzicht hebt welke positie jou het meest in je kracht zet en het meest oplevert ten opzichte van je gezamelijke doelstelling.


Hoe gaat dit in de praktijk ?


De workshop zal alle deelnemers inzichten bieden die direct te integreren en toe te passen zijn in het dagelijkse werk.  Ik werk het liefst in kleine groepjes om de impact zo groot mogelijk te maken. 

Het is mogelijk dat meerdere deelnemers een eigen casus in willen brengen waar hij/zij tegenaan loopt of inzicht in wil krijgen. Dit kan gaan om gedrag, werkdoelen, functie noem maar op.

Ik ( Sylvia van t Hof ) zal deze workshop begeleiden. Ik werk met diverse materialen en methoden. Belangrijkste element om deze bijeenkomst te laten slagen is jullie aanwezigheid en een open houding.


Afhankelijk van de groepsgrootte en de complexiteit van de vragen zal de workshop ongeveer 2,5 uur in beslag nemen. We kiezen samen een geschikte locatie . Gezien de impact van de workshop vind dit plaats in een rustige en prettige omgeving. Uiteraard zal hier rekening worden gehouden met de richtlijnen van het RIVM.


Voorafgaan aan de workshop zal ik met de leidinggevende eerst in gesprek gaan over te problematieken of thema's waar inzicht op moet komen.


Wil je hier meer over weten of een afspraak in inplannen, klik dan op onderstaande link.




Samen maken we een stappenplan

Weer met energie naar je werk 

1.


Samen bepalen we of


jouw vraagstuk


rondom het team


geschikt is voor een


teamopstelling


2.


We prikken een datum en locatie.  Eventuele casussen worden meegenomen in de opstelling.

Team komt samen en ondergaat de workshop

3.


Evaluatie van de workshop en integratie van de nieuwe inzichten.



Rust in je team

  • Grip op groepsdynamieken
  • Kijken achter gedrag
  • Zicht op onzichtbare knelpunten
  • Balans herstellen in de groep
  • Nieuwe verbindingen maken